Vakuutetun kissan ei tarvitse olla rotukissa. Jokainen kissa sairastaa jossain vaiheessa ja saattaa tarvita pikaista eläinlääkärihoitoa, joka saattaa tulla yllättävän kalliiksi.

Kissoilla on oma tasavaltansa. Juu juu ja da da. Se sijaitsee Venäjällä ja siellä Pietarissa ja siellä osoitteessa ulitsa Yakubovicha 10.

- Kahvilakäynti on helppo yhdistää Pietarin-risteilyyn. Risteilyyn kuuluva shuttle-bussi kuljettaa Iisakin aukiolle ja aukiolta kävelee kahvilalle noin viidessä minuutissa, kertoo Kissakkaalle raportoiva Sessu.


Hän ei ole suinkaan ensimmäistä kertaa tutustumassa kissojen ja kahvin yhdistelmään. Tuttuja ovat Helsingin, Tallinnan, Rooman ja Wienin kissalliset kahvipaikat. Jälkeenpäin hän paljastaa, että Kissojen tasavalta eli Республика кошек yllätti myönteisesti.
 

Miten heinäkuinen mökkipäivä Ilomatsin Möhkössä voi saada yllättävän käänteen? Helposti. Pinkkitassun Harveyn eli tuttavallisemmin Hartsan omistaja Eija Haukka jaksaa tapahtunutta yhä hämmästellä.

Mökkipäivä on mökkipäivä: ruohonleikkuuta, kalastamista, uimista ja hyttysetkin inisevät, mutta puhelimen soimista ei kukaan kuullut.

Anni-kissan omistaja Elina Arpiainen palasi äskettäin Latviasta. Emännän matkaillessa Annia kävi hoitamassa naapurissa asuva Fiia. Nyt kun Elina on kotona, hän puolestaan hoitaa muutaman päivän ajan talon toisessa päässä asuvan Annan Nella-kissaa.

Näin toimii Elinan ja naapureiden perustama kissanhoitorinki.

- Muutama vuosi sitten ajattelin, että opiskelijataloistamme löytyy varmasti toisiakin kissallisia. Tai tiesin, että on, koska olin bongannut kissoja ikkunoista ja valjaslenkeiltä, muistelee Elina.

Ripuli on ikävä vaiva, joka valitettavasti iskee lähes jokaiseen kissatalouteen jossain vaiheessa. Varsinkin pennuilla, jotka vasta totuttelevat kiinteään ruokavalioon, ripuli on yleinen.
 

Oletteko nähneet Kassuloita?” Tutut Saaressa tietävät, että tarkoitetaan Kassua ja Kekeä sekä kissojen huoltojoukkoja. Kesäpäivät he viettävät rantakallioilla ja metsäpoluilla, kesäyöt nukutaan teltassa. Kassulan Pirjo Wiksten kertoo lisää, niin sitten sinäkin tiedät.  

Tuotekehitystiimin koemaistaja tai makuraadin jäsen. Kummalla tittelillä Tiikeriä haluaakaan kutsua, niin aina menee oikein. Pohjois-Savossa Maaningalla asuvaa kissaa kuunnellaan ja sen ruokailua seurataan erityisen tarkkaan.

Ja syystä: 4-vuotias Tiikeri on yksi Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:lle töitä tekevistä kissoista.

Koirakerho – löytyy! Hevoskerho – löytyy! Oma kerhonsa on myös miespuolisilla opiskelijoilla, Eläinlääketieteellinen herrasmieskerho nimeltään. No, mikä puuttuu?

Aivan, Helsingin eläinlääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden kissakerho.

Kun kissallinen ihminen ostaa itselleen ruokaa, pari euroa yhdestä nuudelikupista voi tuntua kalliilta. Mutta entä kun hän ostaa ruokaa omalle kissalleen? Näin siinä käy, ainakin Jenni Rauhalan mielestä:

Latvian pääkaupungista Riiasta, kapean kadun varrelta vaaleanpunaista kirkkoa vastapäätä löytyy pieni kahvila. Sen ikkunoissa on kissankuvia ja voipa sieltä kurkistaa ihan elävä kissakin!
 

Miten kissojen stressistä voi puhua puolitoista, jopa kaksi tuntia? Näin oli ihmetelty Päivi Ylikorvelle.

Kissanhoidon käsikirjan kirjoittaja ja eläintenhoitajaopiskelijoiden kouluttaja puhui aiheesta vielä kauemmin. Ja hyvä niin! Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n järjestämässä luentotapahtumassa paikallaolijat saivat kuuulla, mitä haittaa stressistä on kissoille ja miten stressin voi lemmikissä havaita. Samalla selvisivät tavallisimmat stressin syyt sekä keinot lievittää stressiä.


Matolääke kissalle - klik. Punkkikarkote kissalle myös - klik. Verkkoapteekkeja on perustettu Suomessa yli sadan perinteisen apteekin yhteyteen. Mitä verkosta löytyvissä apteekeissa on tarjolla kissallisille asiakkaille?

- Ideana on tuoda itsehoitolääkkeitä ja muita apteekkituotteita luotettavasti saataville verkon kautta. Valikoimiin kuuluvat samat itsehoitolääkkeet ja muut tuotteet kuin perinteisen apteekin valikoimaan, kertoo proviisori Anu Mattila Naantalin apteekista.

Pimenevinä syysiltoina mikään ei ole mukavampaa kuin käpertyä käsityön kanssa sohvannurkkaan. Suloiset villasukat ehtii vielä hyvin neuloa vaikka joululahjaksi. Ja mikäpä olisi hauskempi kuva-aihe sukkaa koristamaan kuin notkean letkeä kissa! Kissat ovat innostaneet tämänkin jutun käsityöharrastajia suunnittelemaan riemukkaita neulemalleja ja -kuvioita: yksinkertaiset tassusukat onnistuvat aloittelijaltakin, pitkävartisissa Kissan uni -kirjoneulesukissa taas riittää haastetta kokeneemmallekin käsityön ystävälle.
 

Olipa kerran kissa, Miuku nimeltään, ja Miukulla emäntä. Eräänä aamuna emäntä heräsi ja kuulosteli hetken sängyssään. Mikä mahtaa olla tuo olohuoneesta kantautuva ääni?

- Lattialla oli iso nokikasa, takan nuohousluukku oli auki ja mustaksi muuttunut Miuku katseli minua olohuoneen hyllystä, muistelee Jenni Yli-Tainio.

Koko tarina ei tainnut olla suinkaan vielä tässä. Siispä annetaan Jennin jatkaa.

Lemmikkieläimet edistävät monella tapaa omistajiensa terveyttä ja hyvinvointia. Sen osoittavat lukuisat kansainväliset tutkimukset. Samaa vakuuttaa psykologi Tanja Honkanen, joka on itsekin tutkinut eläinten ja ihmisten välisiä suhteita.
 

Minun kodistani sijaiskoti kissalle? Ehkä joo, mutta entä jos (kun) kiinnyn kissaan, jonka joudun pian hyvästelemään?

Monet eläinsuojeluyhdistykset etsivät vapaaehtoisia, jotka tarjoavat kodittomille kissoille väliaikaisen kodin. Siis sijaiskodin, jossa kissa asuu, kunnes sille löytyy lopullinen koti. Totutaanko sijaiskodeissa ainaiseen kissoista luopumiseen? Tiedustellaan asiaa Arja Pelliseltä ja Sirpa Junkkarilta.

Ja mitä teille saisi olla? Kissanomistaja laittaa tai klikkaa ostoskoriin todennäköisesti kissanruokaa tai pieniä leluhiiriä. Tai jos ei niitä, hänelle saisi olla mitä luultavimmin hiekkaa tai huiskia.

Kissat ovat kuin perheenjäseniä. Hetkinen, otetaanpas uusiksi. Kissat ovat perheenjäseniä, joihin satsataan.

Se näkyy Pohjoismaiden suurimman lemmikkieläintarvikeketjun valikoimassa: Mustin ja Mirrin hyllyistä ja verkkokaupasta löytyy 2 000 erilaista kissoille tarkoitettua tuotetta. Lisäksi ovat tuotteet, jotka soveltuvat sekä kissoille että koirille, kuten turkinhoitovälineet ja ruoka- ja juomakupit.

 

Pokelan poliisikamarilla on joukko ruskeita pehmonalleja. Poliisimuseon tutkija Maritta Jokiniemi paljastaa, että Jäti- eli Jännä tilanne -ryhmällä on meneillään hyvin salaisia tehtäviä.

Tämä ei ole liioittelua: sadat tai jopa tuhannet mustat kissat tuijottavat suurilla silmillään. Lähistöltä löytyy samanlaisia mutta oransseja silmäpareja viiksineen ja pyöreine poskineen.

Paikka voi olla minkä tahansa IKEA:n tekstiiliosasto jossakin 43 maassa. Ja kissat, ne ovat kotkalaisen tekstiilisuunnittelija Niina Aallon käsialaa.

- Suunnittelin kissakankaan jo vuonna 2010. Se on parin muun tuotannossa olevan kuosin kanssa ensimmäisiä kuoseja, jotka myin IKEA:lle. Kesti siis kuusi vuotta, että se pääsi paperitulosteesta myytäväksi tuotteeksi, hän kertoo.

Millainen paikka kissoilla on eläkeläisten elämässä ja kodissa? Tätä selvitteli YTM Sini Saarinen sosiologian pro gradu -tutkielmassaan, johon hän haastatteli joensuulaisia ja seinäjokelaisia 59 – 79-vuotiaita eläkeläisiä. Yhdentoista haastateltavan joukossa oli sekä pariskuntia että yksineläviä.
 

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita